söndag 24 juni 2012

En riktigt ful tårta

Denna arlakväll var det återigen dags att fira födelsedag och denna gång var det jag (Lena) som fyllde år. Då gjorde vi såklart traditionsenligt tårta och slumpaknappen gav oss då polkagristårta. Men först skulle vi ju ha lite mat såklart och då blev det röra med bacon och majs till bakad potatis.

Att baka potatis tog en timme att göra i ugnen ungefär men allt annat vi gjorde denna dag var riktig snabbmat. Tårtbottnen slängdes ihop snabbt och behövde bara några minuter i ugnen och själva röran var om möjligt ännu lättare att göra, burkmajs och stekt bacon och keso i en mix liksom.
Det smakade inte heller så dumt den där röran och bakpotatisen. Anneli tyckte att det var en god kombination med söt majs och salt bacon men att röran gärna fått vara lite godare med lite krämigare och syrligare röra, med lite yoghurt i förslagsvis. Själv är jag skeptisk till majs vilket drog ned betyget för mig lite grann. Mr Arla tyckte att det hela blev godare med lite smör till. Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Sen var det alltså dags för tårta! När vi tagit ut tårtbottnen ur ugnen upptäckte vi att det var ett insjunket hål i den med ogräddad smet i. Skumt. Men smet är ju gott så vi delade glatt bottnen i tre delar som det stod i receptet. Däremot var formen vi gräddade tårtbottnen i lite mindre än vad som stod i receptet vilket resulterade i att det blev en inte så bred men tämligen hög tårta. Mellan varje lager skulle man klafsa på polkagrädde (=grädde+mortlade polkagrisar) och på toppen var det en hel hög med polkagrädde och sen polkakross på. Vi konstaterade att det med största sannolikhet var den fulaste tårta vi gjort. Och det var inte den godaste vi ätit heller, även om den knappast kunde anklagas för att vara äcklig, det är ju gott med grädde, polkagrisar och sockerkaka och det var ju det det var. Men det var ganska endimensionellt smakmässigt kan man lugnt säga. Trots det lyckades jag äta lite för mycket av den, tillräckligt för att få lite ont i magen iallafall.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:

Efter maten landade vi dästa i soffan framför fotbolls-EM. Anneli och jag planerade nästa arlakväll som troligtvis kommer att bli en arla-brunch, härliga tider! Men innan dess ska jag och Arlamannen åka till italien ett par dagar och lapa sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar