måndag 5 november 2012

Höstmat och arlabebis

Efter ca en månads uppehåll var det äntligen dags för arla igen en fredag i början av november. Anledningen till uppehållet var att en arlabebis fötts under oktober och så sakteliga börjat acklimatisera sig själv och sina föräldrar till en ny sorts tillvaro i högar av blöjor och nedkräkta kläder. För att göra det lite lätt för oss såhär i början av det nya livet beslöt vi oss för att endast slumpa fram ett arlarcept denna gång och dessutom en rätt med snabbhetssymbol. Det blev ragu på vilt med rönnbär. Till ragun skulle det serveras grönsaker och mandelpotatismos. Tyvärr blev det lite fusk med rönnbären som skulle tillfogas rätten i form av gele, då denna var slut på Ica. Istället fick det bli svartvinbärsgele. Jag skalade potatis medan Anneli i princip lagade resten av maten själv eftersom arlabebisen ville äta. Under matlagningen sippade vi på prima rödtjut och diskuterade jobb och arlabebis.
Det här var en rätt som uppskattades av oss alla. Det kändes höstigt, mustigt och lättätet, och moset samt grönsakerna i form av zucchini och champinjoner passade fint till rätten. Anneli: Lena: Arlamannen: Mr Arla: Arlabebisens åsikter om maten vet vi ingenting om eftersom han än så länge enbart intar flytande kost. Men han passade på att göra nr 2 tre gånger under middagen, så någon åsikt om den hade han kanske ändå.
Efter maten blev det dags för årets glögg med japansk touch som bland annat innehöll ingefära. Glöggen passade fint till lite peppisar och toffifee. Sen blev det även dags för en gammal klassiker: glassbåt. Inte alls så dumt konstaterade vi! Sen tittade vi lite på arlabebisens olika miner (han är bra på att göra miner). Nästa vecka arlar vi igen och då fortsätter vi med en höstig, mustig rätt Vad det blir mer specifikt får ni se då!

5 kommentarer:

  1. sedan jag såg er kommentar på Arla angående en rätt, hittade jag er blogg (kommenterade även detta)
    Nu vill jagbara passa på att gratulera till fin Arlabebis!!
    Har för vana att kolla in sidan lite då och då för inspiration!
    Det ni gjorde nu, ser ju förträffligt ut-

    SvaraRadera
  2. Grattis Lena till fin arlbebis!

    SvaraRadera
  3. Tack för gratulationerna! Maggan; roligt att du läser vår blogg! Kan rekommendera viltragun, den var riktigt god! mvh, Lena

    SvaraRadera
  4. Vilken rolig bloggidé! Jättekul!! Jag är så feg och kräsen att jag aldrig skulle våga testa slumpade recept..

    Hittade också er på arla.se när jag tänkte spara ner ett recept - har dock glömt vilket! :-)

    Fortsätt i samma stil!

    Hälsningar,
    Jeanette från Sävedalen

    SvaraRadera
  5. Gott!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera