måndag 11 februari 2013

Rödbetor och choklad

Att slumpa fram recept är en himla bra grej tycker vi. Man blir så ambivalent av alla val här i livet. Vad ska man jobba med, vart ska man åka på semester, vad ska man laga till middag... Det var därför med viss vånda som jag och Anneli gav oss på att själva välja ut veckans arlarätter i avvaktan på slumpaknappens återkomst. Efter mycket om och men valde vi dock två rätter, getost och rödbetspaj till huvudrätt och chokladfondant till efterrätt.
Pajen visade sig vara en helt okej mathistoria, men vi var samtliga överens om att det behövdes mycket mer getost, minst det dubbla! Vi tyckte också att mer honung skulle smaka fint, det var bara en halv tesked honung i pajen, vilket inte direkt gav någon smak. Pajdegen var dock smörig och fin, inte dum alls. Anneli: Lena: Mr Arla: Arlamannen:
Sen var det dags för chokladfondant, en sån där rätt som är svår att få till rätt konsistens på. Antingen blir det för rinnigt eller för fast. Vi lyckades iallafall få fondanten lite rinnig i mitten, även om den inte direkt rann ut i en chokladflod som den så fint gjorde på Arlas receptbild.. Till fondanten skulle man servera grädde och körsbärssylt, i vårt fall blev det körsbärsmarmelad eftersom Ica Olskroken inte verkar sälja sylt på körsbär. Och så blev det portvin till, något vi alla gillar, inte minst Anneli! Själva efterrätten tyckte vi alla var ganska god. Anneli berättade dock att hon tycker chokladfondanter i regel låter godare än de är. Eftersom jag själv är chokladoman tyckte jag dock det var supergott även om det ska sägas att jag har smakat betydligt godare chokladefterrätter. Anneli: Lena: Mr Arla: Arlamannen:
Under kvällens gång testade vi även av arlabebisens musiksmak. Han verkade bland annat gilla gangnam style och dansar och kräks gärna i kombination. Nästa vecka blir det arlamännens tur att välja arlarätter, får se vad detta kan bli..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar