lördag 29 september 2012

Ost!

En arlakväll som denna var det dags för ost, närmare bestämt i form av ostbollar med cheddar. Vi skulle helt enkelt ta en helt vanlig cheddarost och gröpa ur den till sexton små ostbollar. Det var Anneli som fick äran att gröpa ur osten vilket hon gjorde alldeles förträffligt. När bollarna var urgröpta och rullade skulle de även rullas i en smaksättning, antingen sesamfrön, chilipulver, krasse eller pistagenötter. Vi valde att rulla dem i rostade sesamfrön och chilipulver. Riktigt snygga blev de när de låg där på tallriken. Till den här ostiga anrättningen serverades det portvin. En förträfflig uppfinning det här med portvin tyckte vi. För mig var det en uppenbarelse att portvin kommer från portugal. Man kan tycka att det kan höras på namnet men för mig iallafall var det en nyhet.
Att ost är gott var vi alla överens om. Att det är godare med sesamfrön än med chilipulver var vi också överens om. Arlamannen tyckte dock att arla borde skämmas som inte kunde göra receptet lite mer avancerat än bara ost och frön. Jag och Anneli tyckte att ostbollarna kunde göra sig i en liten förrätts- eller tilltuggsbuffé men kanske inte som enda rätt. Mr Arla var inne på samma spår, han tyckte att rätten var lite konstig men tillsammans med något annat hade det nog blivit bättre. Hur som haver gick de allra flesta ostbollarna ner ändå. Anneli: Lena: Mr Arla: Arlamannen:
Efter den ostiga förrätten var det dags för en höstig blandning till huvudrätt; wokade grönsaker med rökt fläsk. Det var helt enkelt palsternacka, äpple, rökt fläsk och champinjoner som stekts ihop och åts tillsammans med keso. För mig var detta ingen höjdare, jag tyckte det var torrt och smaklöst och inte så vidare gott heller. Mr Arla var den som förhöll sig mest positivt till denna rätt, och kunde se sig själv äta det som "festivalmat" även om det kanske inte var något han skulle laga till hemma själv. Arlamannen tyckte inte att rätten var helt oäven men lite intetsägande.
Anneli: Lena: Arlamannen: Mr Arla: Vi avslutade måltiden med varsin Magnum och så diskuterade vi politik. Någonstans redan under ostbollarnas inmundigande väcktes tanken om att starta ett politiskt parti med åtminstone en viktig fråga: gör äldreboendena lite roligare. Vin, sång och dans framför lugnande medel och depressioner. Lite mer danskt sådär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar